Finnmarksvidda på Fatbike

Dato: Søndag 29 apr 2018 - mandag 30 apr 2018

Verdenspremieren fant sted i april 2015 og fikk plass både i terrengsykkel.no og i lokalavisa. Og det var ikke så rart – det ble en fantastisk tur! For 2017 setter vi igjen opp tur, 6-9 mai. Ei fantastisk tid på Finnmarksvidda der sola ofte står høyt og snøen

Fire dager
Sykkelturen over Finnmarksvidda er på omlag 120 km fordelt på fire sykkeldager. Vi følger snøskuterløypa tvers over Finnmarksvidda fra Karasjok til Alta. Store deler av turen følges traseen til hundeløpet Finnmarksløpet og terrengsykkelrittet Offroadfinnmark.

Den fjerde dagen sykler vi ned til Altadalens – ren flyt med fatbike – og avslutter turen ved GLØD headquarters i Øvre Alta.

Traseen er ikke normalt ikke teknisk krevende, men fysisk er det relativt utfordrende. Gradert på Skill and Fitness – skalaen beskriver vi dette som en S3/F6-tur.

Overnattinger
Overnattinger på tradisjonsrike Ravnastua, Mollisjok og Jotka Fjellstue.

Mat og drikke
Komme-frem-pils, badstue hver kveld for de som ønsker, lokal og tradisjonsrik mat med et lite glass rødt, samt god frokost og lunsj skal sikre at vi er friske og raske når vi tar løs på nok en episk etappe – med fatbike over Finnmarksvidda!

Uforglemmelig og tøff tur
Finnmarksvidda er lavt bølgende og kommer til å kreve sin kvinne og mann. Likevel spår vi at dette blir en episk tur som vil bli med oss lenge – og det uansett vær!

Drahjelp
Med på turen har vi polarhunder som trekker pulk med sikkerhetsutstyr og deltagernes ekstra klær og utstyr.

Ankomst og avreise
For de som kommer langveis fra er det lurt å ankomme Alta dagen for avgang. Det blir et planleggingsmøte denne kvelden kl 19:00.

Avreise fra Alta kan tidligst skje dag fire etter kl 18. Har du tid og anledning anbefales å ta returen dag fem. Det gir oss tid til en hyggelig middag etter turens avslutning.

PS: Du bør ha syklet en del før du legger ut på denne turen!

PS2: Har du ikke sykkel kan du leie av oss! Nakamura Big Bob 6.0

Show more

Bestill nå

Totalpris
Velg dato: