Todagers tur med Kano

Denne turen gir deg en smakebit av de fleste naturtypene i Finnmark. Vi streifer innom kanten av Finnmarksvidda, opplever både Tverrelvdalen og Altadalen, samt kysten vel tilbake nede i Alta. Likevel er det særlig den majestetiske Alta Canyon som representerer det mektigste for de fleste, og det som for alltid vil huskes fra denne turen.

Alta Canyon er et område der folk sjelden ferdes. Rett og slett fordi det er så vanskelig å komme seg dit. Eventyrlig natur, samt ørn, laks, ender og lange elvebåter i skjønn forening! Kanskje en elg og en rev om lykken står oss bi!

Innhold
Du blir hentet på hotellet kl 10:00, så starter opplevelsen med en kjøretur opp Tverrelvdalen, forbi skiferbruddene i Stilla og Nullpunktet – hvor de historiske demonstrasjonene mot Altautbygginga fant sted – så videre opp til Sautso. Du kan også velge omvisning inne på Alta Kraftverk; demning og visningsrommet – dette er imidlertid ikke inkludert og må avtales i hvert tilfelle. Padlingen starter 2 km nedenfor demningen og avsluttes i Sorrisniva, eller Bollo omlag 25 kilometer lengre ned. Vi regner med å være i Alta mellom kl 16:00-18:00. Tidspunktet kan tilpasses.

Forkunnskaper om padling
Elva er forholdsvis rolig og krever ingen spesielle forkunnskaper i padling. Opplæring vil bli gitt. Alle deltagere bruker redningsvest og skulle vi være uheldig å velte så vil dette forgå uten dramatikk. Temperaturen i vannet er gjerne opp mot 16 grader på sommeren, og vannføringen forholdsvis lav. Øvre del av elva er imidlertid noe mer «fri» og det er nødvendig å kjenne hvor en skal padle for å senke risikoen for velt og uhell. Hvor en skal padle vet vi!
Overnatting

Vi overnatter i telt eller lavvo i øvre del av elva, i Alta Canyon. Som deltager trenger du liggeunderlag og sovepose.

Natur og dyreliv
Øvre del av Altaelva tar oss med gjennom Alta canyon, en sjelden naturperle som nytes aller best fra en stilleflytende kano. Her ferdes lite folk ut over de få som har anledning til å fiske her. Lengre ned dominerer skog, kultur og landbruksområder. I kano kommer en også tett innpå dyreliv; som havørn, ender og, om en er heldig; skogens konge, elgen.

En kulinarisk reise
Turen ned elva er også en kulinarisk opplevelse, der vi etterstreber å servere god mat, gjerne tilberedt over bål på elvebredden. Retter av rein, kongekrabbe, laks og bær er noe av det som trylles kan frem over bålet, avhengig av sesong. På denne turen er middag dag en, samt frokost og lunsj dag to inkludert. Det anbefales at du som deltager spiser skikkelig lunsj før vi starter, dag en.

Vis mer