Helgetur - 3 dager, to netter

Adresse: Holmen 100, 9518 Alta Vis kart

Adresse: Holmen 100, 9518 Alta

Hvis du er ute etter en utfordring, og en noe lengere tur enn «de vanlige» turene, så er denne helgeturen noe for deg. Det gir deg et dypt innblikk i både sporten og livstilen, som det er å drive med hundekjøring.

Vi plukker dere opp i Alta sentrum på fredag ettermiddag, og kjører den korte veien ut til lodgen vår. Denne første ettermiddagen, vil dere få være med på en kort treningstur med hundespann så dere blir vant med både utstyr og hundene. Etterpå får dere middag, etterfulgt av en kveldsdukkert i vår utendørs jacuzzi (eller badstua om du vil), og til sist en natt i våre spesialbygde lavvoer. De er innredet med dobbeltseng, vedovn og store vinduer fra gulv til tak.

På lørdag morgen starter vi turen etter en fin frokost. Vi pakker hunder og utstyr inn i bilene, og kjører et stykke sør for Alta, slik at vi kommer oss opp på vidda. Derfra drar vi inn i villmarka, der den arktiske stevninga venter med stillhet og frisk luft. Halvveis på den ca. 30 km lange turen, tar vi lunsj, så dere og hundene får en får en velfortjent pust i bakken.

Når kvelden kommer sigende, kommer fram til fjellstua der vi skal tilbringe natta. Etter at vi har tatt godt vare på hundene, blir det middag og kanskje noe godt i glasset, før en varm badstue venter.

På søndag morgen, står vi tidlig opp for å stelle hundene, spise frokost og gjøre sledene klare for returen. Så setter vi av gåre med de entusiastiske hundene foran sledene. Turen er på om lag 30 km, og vi vil ender turen der vi startet. Så laster vi på ny inn i bilene, og kjører hjemover hvor en siste natt i Holmen Husky Lodge venter med middag, historier og minner fra helgens vakre eventyr.

Pakkeliste

• Solbriller
• Solkrem
• Termos
• Liten ryggsekk
• Ekstra klær
• Hodelykt
• Ullundertøy (100% ull er det beste)
• Ull- eller fleecegenser
• Kamera

Vis mer

Om denne aktiviteten

  • Telefonnummer (booking)
    00 78436645
Hotell

Scandic Alta

Avstand: 3,9 km
Hotellet er perfekt for deg som vil oppleve den spektakulære norske naturen på nært hold. Med møte- og konferansekapasitet for 650 deltakere og tilgang til svømmebasseng og badstu kan du kombinere forretning og fritid.
Rom og Leilighet

GLØD Bed & Breakfast – The Pine Forest Apartment

Avstand: 224 meter
Vår nye og moderne leilighet er et tilbud til de som ikke ønsker å bo i bysentrum, men som foretrekker stille og rolige dager i furuskogen på landet. Her kan oppholdet nytes på lav puls – der livet og tiden holder samme fart. Frokost er inkludert.
Motell og Pensjonat

Trasti & Trine´s gjestehus

Avstand: 5,1 km
Har du lyst til å overnatte et sted uten om det vanlige? Her har du muligheten. Vi bor i skogkanten bare 500 meter fra Altaelva og 10 km fra Alta sentrum. Her er fine turmuligheter rett ut i fra døra både til fots, på sykkel eller på ski.