Nordlyskatedralen

Adresse: Kirkeveien , 9511 Alta Vis kart

Adresse: Kirkeveien , 9511 Alta

Nordlyskatedralen ble vigslet 10.februar 2013 av biskop Per Oskar Kjølsaas og ligger midt i Alta sentrum og er en verdig avslutning på gågata.
Det er 350 sitteplasser i kirkerommet, og kan utvides med menighetsalen til totalt ca 500 plasser.

Bygget er i betong, og kledd med ca 40.000 titanplater på utsiden. Inne i kirkerommet er alterveggen behandlet med blå lasur, slik at Kristusfiguren kommer tydelig fram. Hele rommet er i betong, med eik i klossegulvet, stolene og tredetaljer, veggene har 800 meter vertikale lister med LED-lys bak. Dette gir et varmt og godt lys, og lyslistene er med på å gi atmosfære og god akustikk i rommet.
Kristusfiguren er støpt i bronse, anbrakt på en bronsesokkel og er ca 4,3 m høy, og med fundament veier den ca 2 tonn.
Inne i tårnrommet er det en 7,5 m høy, gullforgylt Jakobstige. Tårnrommet er også en lysglobe vi går gjennom. Her er det mulighet for å sette seg ned i stillhet, tenne lys, be en bønn.
På tårnveggen er det utvendig, mot alteret, satt opp 12 gullstiftsrelieff, et motiv for hver av de 12 disiplene. Symbolene er bevisst forenklet ned til nesten ikonografiske tegn.
Arkitekt er Kolbjørn Jenssen fra Link Arkitektur i Stavanger. Utformingen av kirken ble utviklet i samarbeid med Schmidt Hammer Lassen Architects, Århus, Danmark.

Vis mer

Om denne aktiviteten

Hotell

Scandic Alta

Avstand: 76 meter
Hotellet er perfekt for deg som vil oppleve den spektakulære norske naturen på nært hold. Med møte- og konferansekapasitet for 650 deltakere og tilgang til svømmebasseng og badstu kan du kombinere forretning og fritid.
Motell og Pensjonat

Trasti & Trine´s gjestehus

Avstand: 8,9 km
Har du lyst til å overnatte et sted uten om det vanlige? Her har du muligheten. Vi bor i skogkanten bare 500 meter fra Altaelva og 10 km fra Alta sentrum. Her er fine turmuligheter rett ut i fra døra både til fots, på sykkel eller på ski.
Rom og Leilighet

GLØD Bed & Breakfast – The Pine Forest Apartment

Avstand: 3,6 km
Vår nye og moderne leilighet er et tilbud til de som ikke ønsker å bo i bysentrum, men som foretrekker stille og rolige dager i furuskogen på landet. Her kan oppholdet nytes på lav puls – der livet og tiden holder samme fart. Frokost er inkludert.