Haldetoppen og Nordlysobservatoriet

Dato: Mandag 1 jun 2020 - fredag 2 okt 2020 Vis kart

Frisk vandretur til toppen av Haldde (904 m.o.h) der forskeren Christian Birkeland i 1899 startet arbeidet med å bygge verdens første nordlysobervatorium.

Både på grunn av sitt lett gjenkjennelige utseende, og takket være sin interessante historie, kan vi si at Halddetoppen – eller «Sukkertoppen» som Birkeland døpte den – er en av Altas mest markante fjelltopper. På toppen finnes fortsatt de gamle bygningene, som i dag er delvis restaurerte.

Etter pick up på hotellet kjører vi en liten halvtime til Kåfjord der vandreturen starter.

Første del av turen følges god grusvei. Fra skoggrensa endres denne til smal hestekjerre-veg og som etterhvert blir relativt steinete og bratt.

Vi beregner å bruke omtrent 3 timer på de drøyt 8 km til toppen. Farten avhenger selvsagt av form, føre og vær. Selv om dette er en relativt lang tur, er det mange barn i skolealder som går til topps. Ta på gode fjellsko og ekstra klær som varm genser, lue, hansker og langbukser. Det kan blåse friskt og være mange grader kaldere når vi befinner oss på nærmere toppen!

Vi har med nøkkel slik at vi kan komme inn i bygningene for å ta en titt, og for å nyte medbrakt lunsj, om været ikke er helt på lag. Fra toppen nytes en formidabel utsikt i alle retninger.

Turen til Haldde kan også gjøres som en todagerstur, der vi overnatter i nordlysobservatoriet på Sukkertoppen, og går videre over Talviktoppen der Birkeland også satte opp bygninger ifb med sitt forsningsarbeid. Turen avsluttes i Vassbotndalen i Talvik hvor vi blir hentet.

Kløvhunder og vi deler på det vi må ha med oss av soveposer, utstyr, mat og drikke til turen.

Varighet 8 timer.
Vennligst merk at det må være minimum 2 deltagere på en vandretur.

Vis mer

Bestill nå

Startdato:
Aktivitet Totalpris
Hytter

GLØD Aurora Canvas Dome

Avstand: 0 meter
Gjør overnattingen til en opplevelse! I vår superstilige Canvas Dome bor en er så tett på naturen at ekornet og småfuglene både høres og sees utenfor de store vinduene. Lun ovnsvarme og god dundyne loser deg trygt gjennom natta. Og er en riktig heldig vil en kunne se det flammende nordlyset fra senga.
Hotell

Scandic Alta

Avstand: 3,6 km
Hotellet er perfekt for deg som vil oppleve den spektakulære norske naturen på nært hold. Med møte- og konferansekapasitet for 650 deltakere og tilgang til svømmebasseng og badstu kan du kombinere forretning og fritid.
Rom og Leilighet

GLØD - The Pine Forest Apartment

Avstand: 0 meter
Vår nye og moderne leilighet er et tilbud til de som ikke ønsker å bo i bysentrum, men som foretrekker stille og rolige dager i furuskogen på landet. Her kan oppholdet nytes på lav puls – der livet og tiden holder samme fart. Frokost er inkludert.
Build: 29.05.2020 01:31:24, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7871.cbischannel-26151.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails